BergenLandReisblogsReisgidsWandelenZuid-Afrika

Vliegen met kids, hoe het ook kan gaan…

Vliegen met kids

Vliegen met kids is een eitje. Tenminste met Raf. Hij slaapt, tekent, kijkt filmpjes (nou ja, tien keer dezelfde: Dombo). En ook al mag hij niet eindeloos door het vliegtuig lopen, hij vermaakt zich prima. Je hep geen kind an ‘m, zeg maar.

Ja, vrolijk is ie wel…

Hoe anders is de vlucht naar Kaapstad verlopen. Met twee kids. We boekten een nachtvlucht, want: “Dikke kans dat ze dan allebei slapen.” Maar we hadden buiten de waard gerekend. En die heet Finne. Als je ’s avonds met Turkish vliegt, dan moet je midden in de nacht overstappen in Istanbul. Tijdens de avondvlucht van Amsterdam naar Istanbul gaan de lampen niet uit, wordt er volop gecatered, naar het toilet gegaan, etc. En waar Raf om 22:00 gaat slapen, blijft Finne lachend wakker. Ja, vrolijk is ie wel, maar gut, ik wil zelf ook nog een oog dicht doen. Misschien op de nachtvlucht?

“Lazer op, hij slaapt!”

Tijdens de overstap slaapt Raf op het vliegveld bij de gate gewoon verder op de grond. En Finne? Klaarwakker. Om 2:00 stijgt het nieuwe vliegtuig op. Nu dan! Vastgestrapt in de Ergobaby duurt het nog een uur, draaien, hoofdje naar links, duim in de mond. Hoofdje naar rechts, andere duim. Huilen, stil, hoesten, huilen, stil. En eindelijk slaapt hij! Komt de stewardess melden dat ze toch een baby bassinet voor hem kan ophangen. Ik denk: “Lazer op, hij slaapt!” Ik houd me slapende. Daarop maakt ze Gijs wakker met haar mosterd-na-de-maaltijd-boodschap…

Spacen

Ik slaap op en af, bij elke draai en kuch van Finne ben ik weer wakker. In de ochtend ben ik afgedraaid, ik voel me zo spacen dat ik niet eens scherp op mijn horloge kan kijken. Is het 9:00 uur of 3:00 uur? Geeft de kleine wijzer doorgaans het uur of de minuten aan? Ik kan het niet bedenken. Ik check de flight info, nog drie uur te gaan. Dan moet het toch 9:00 uur zijn. Uitgeput geef ik Finne aan Gijs, die achter in het vliegtuig met hem gaat spelen. Ik probeer te lezen, maar daar is mijn andere kind, wakker en vragend om aandacht. Dat wordt een lange dag… Tot aan 18:30 hebben we de eerste dag in Kaapstad volgehouden. Toen zijn we in slaap gestort in ons eerste hotel; Southern Sun the Cullinan in Waterfront, dat dan weer wel.

Leerpunten van de dag:

  • Bij een avondvlucht gaat het licht niet uit en wordt er nog volop door het vliegtuig gelopen. Ikke nie weten nie…
  • Een baby bassinet is voor de nacht toch wel fijn, denk ik… want op schoot was het ‘m niet.
  • Overstap midden in de nacht is best rot. Niet meer doen met kleine kinderen.
  • Met de bagage hadden we het dit keer wel goed gedaan! Niets te veel mee, alle kinderspullen mochten zonder problemen mee in het ruim. Check de paklijsten op onze site.
Vliegen met kids
Voor een reis van drie maanden: drie tassen, twee autostoelen en twee rugdragers.

Bron: wij (Gijs en Rian) reizen met onze twee jongens Raf (4) en Finne (1) drie maanden door zuidelijk Afrika: regio Kaapstad en de Westkaap (Zuid-Afrika), Zimbabwe, Durban (Zuid-Afrika), Mozambique en Swaziland. Volg ons op Instagram: 4flipflops en Facebook: 4flipflops.

 

Tags: