LandMarokkoMet de camperReisblogsReisgidsSurfen

Mooi Marokko!

mooi marokko

Finne is bijna acht maanden, het is tijd voor zijn eerste grote reis. We plannen vier weken in mooi Marokko in december. Twee weken in een camper, een paar dagen in een resort in Taghazout, een paar dagen in het Solid Surf House en een weekje chillen in Sidi Ifni. Avontuurlijk, bijzonder en stressvol, haha. Finne blijkt een ideaal reismaatje, hij slaapt veel, is geduldig en kan zich goed vermaken. Raf is nu drie jaar en acht maanden en blijkt best een handvol. Bij elke wisseling van omgeving is hij weer een dag van slag, wat resulteert in veel ‘nee’ en ‘wil ik niet’, maar daarna komt hij weer tot rust en geniet ook hij.

Marrakech – Ait ben Haddou – Tafraout – Imsouane – Taghazout

De eerste twee weken in een camper van ZigZag Camper zijn het meest ideaal. Je eigen huisje mee, ieder z’n eigen plekje en de vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt. We trekken het Atlasgebergte in, waar we worden verrast door het rode gesteente, de besneeuwde bergtoppen en de nachtelijke kou. Maar gelukkig hebben we warme kleding mee. We rijden naar de kust en kamperen in Imsouane en Taghazout. Het surfen begint! Terwijl Finne ochtenden lang slaapt op het strand, wisselen wij de surfbeurten af. En ‘wij’ is inmiddels al drie personen: Gijs, Rian en zelfs Raf gaat samen met papa op het board de zee in. Het is wel even zoeken naar een goede combinatie van het gezinsleven met de ‘surf drive’, maar na een tijdje hebben we een aardig ritme te pakken. Na de twee weken met de camper laten we ons een paar dagen heerlijk verwennen in het luxe surf- en yoga resort Paradis Plage.

Tamraght – Agadir – Aglou Plage – Sidi Ifi – Marrakech

De dagen in het Solid Surf House gaan de boeken in als super gezellig en goed georganiseerd. Elke dag surflessen, yoga-uren, ontbijt, lunchpakket, avondeten en allemaal gelijkgestemden. Enorme aanrader als je het surfen nog een beetje onder de knie wilt krijgen. Daarna gaan we zelf weer op avontuur. Met onze huurauto zakken we de kust af naar het zuiden. We stoppen in Aglou Plage, maken daar nieuwe vrienden met lokale surf dudes en beleven de mooiste zonsondergangen. We brengen de kerstdagen door in Sidi Ifni, dat Spaanse sferen uitademt door de jarenlange bezetting van de Spanjaarden. Surfleraar en mooi mens Yicham neemt ons op sleeptouw en laat ons de prachtig desolate surfplek bij de haven zien. Dan zit het er alweer op! We nemen de warmte van (de mensen in) Marokko mee naar huis.

Tags: