BergenLandMet de camperReisblogsReisgidsRondreisWandelenZuid-Afrika

Cape Peninsula Trek deel 2: Adelaar gespot!

Cape Peninsula Trek

Justin, de gids van Table Mountain Treks & Tours,  zal wellicht gedacht hebben dat we gek zijn om de kleintjes mee te nemen op deze hike, maar op de tweede dag komt hij ons vrolijk ophalen voor een vervolg van de Cape Peninsula Trek. Vandaag een lichte wandeling in de bossen rondom Orange Kloof Tended Camp, met weinig klimmen en dalen. Best lekker, denk ik stiekem, kan ik even bijkomen.

Uitblazen

Op woensdag hebben we een rustdag, want Gijs moet naar een beurs in Kaapstad en ik blijf in het geweldige kamp. Het is de eerste verjaardag van Finne, dus feestelijk met een paar ballonnen en taart. Meegebracht door mijn oud-collega GroenLinks Nicolette, die gewoon in Noordhoek woont! Daarna ben ik weer op krachten en kijk ik uit naar de hike van donderdag: de Silvermine Track. In de vroege ochtend rijden we de spullen alvast naar het volgende kamp en ontmoeten Mark Hawthorne, de vader van Justin, die vandaag met ons meeloopt.

Silvermine

Met iets aangepaste bepakking en (maar) vijf uur wandelen voor de boeg, lopen we het gebied van de Silvermine in. Men bouwde hier tweehonderd jaar geleden een zilvermijn, ervan overtuigd dat er zilver werd gevonden. Niets was minder waar. Toch heeft het gebied zijn veelbelovende naam nooit verloren. We lopen hoger en hoger, langs de Noordhoek Peak, met prachtig uitzicht over de peninsula richting Noordhoek en Fishhoek en in de andere richting, Muizenberg en Kaapstad. Raf zit trouwens al lang weer op de rug, zijn benen willen vandaag echt niet, in tegenstelling tot de onze. We gaan lekker.

Adelaar!

Het is weer een bloedhete dag en terwijl de hele regio snakt naar een drup regenwater, knijpen wij onze handen dicht met deze zon. Gids Mark is helemaal van de dieren en laat ons van alles zien. Plots spot hij een Adelaar in de lucht en hij gaat helemaal uit zijn dak. In de afgelopen drie jaren is deze koning van de roofvogels hier niet gespot. “Oh no, there’s another one!” Een mannetje en een vrouwtje cirkelen boven de rotsen, telkens terugkerend naar eenzelfde plek. Het is voor deze vogel bijna tijd om eieren te gaan leggen en wie weet wordt het oude ‘eagle’s nest’ dit jaar wel in gebruik genomen! Het woord ‘euforisch’ is een understatement als ik Mark z’n gemoedstoestand wil omschrijven. We voelen ons vereerd dat we dit spektakel vandaag mogen meemaken.

Zwemmen

Vanaf dat we de roofvogel spotten, heeft Raf ook weer energie. Somehow heeft hij wel door dat een Adelaar echt heel bijzonder is. Na afloop van de tocht mag hij nog even zwemmen in het ijskoude meertje bij de dam. Zo, dat waren toch vijf uren lopen en het voelde heel anders dan dag 1. Ik zie perspectief! Op weg naar onze overnachtingsplek in Smitswinkel Tented Camp rijden we nog even langs de pinguins van Boulders Beach.

Stay tuned voor de blog: Cape Peninsula Trek Deel 3…

_______________________

Informatie over Table Mountain Treks & Tours

Cape Peninsula Trek

Ze zijn geweldig: Justin, Mark en Lindsay Hawthorne. Met hun kleine familiebedrijf organiseren ze (meerdaagse) wandeltochten in Table Mountain National Parc. De vijfdaagse tocht gaat langs delen van de oude welbekende Hoerikwaggo Trail (‘Hoerikwaggo’ is de originele Khoi Khoi naam voor Tafelberg en betekent ‘The Mountain in the Sea’). Hun aanpak is erg persoonlijk en elk programma is taylor made. Om je een idee te geven van de prijzen: een dag op pad met een gids kost 70 euro voor één persoon tot 180 euro voor vier personen. Een vierdaagse tocht met drie overnachtingen (vergelijkbaar met onze reis) is 685 euro voor één persoon en 1300 euro voor vier personen. Dat is inclusief eten en drinken, park fees, omrijden van bagage van kamp naar kamp en pick up en drop off in Kaapstad (prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van wensen, valutawijzigingen en onverwachte prijsstijgingen). Maar een bijzonder scherpgeprijsd product dus, zeker als je met vier man gaat. Table Mountain Tracks & Tours is gemakkelijk online te vinden via www.tablemountaintrekstours.com en verder actief op de sociale media. Facebook: tablemountaintreksandtoursInstagram: tablemountaintreksTwitter: TM_treks.

 

_______________________

Bron: Wij (Gijs en Rian) reizen met onze twee jongens Raf (4) en Finne (1) drie maanden door zuidelijk Afrika. De eerste weken van de reis zaten we in de Westkaap in Zuid-Afrika, waar we een trekking van Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop deden. Meer weten over deze regio? Check www.capewestcoast.org en www.goto.capetown en volg #weskus #discoverctwc #lovecapetown #capewestcoast.

Je kunt 4flipflops volgen op Instagram en Facebook. Gijs publiceert zijn verhalen op www.nextdestination.nl.

Tags: