BergenLandReisblogsReisgidsStrandZuid-Afrika

Buiten eten achter een Muisbosskerm

Ondergaande zon, warme zeewind, duizenden schelpen om mee te spelen en eten dat pruttelt op een verschillende open vuren. Dit is het decor van onze laatste avond in Lamberts Bay, West-Kaap. Bij Muisbosskerm, ’s werelds eerste openluchtrestaurant aan de Elands Bay Road, durf ik wel met mijn kinderen te gaan eten. Raf en Finne spelen op het strand, rondlopen is heel normaal en het aanbod van eten is zo divers dat er altijd wel wat tussen zit. De muisbosstruik zorgt voor een dichtbegroeide schutting (scherm) om je tegen avondkoude te beschermen en de vuren doen de rest.

Muisbosskerm

Babyvoer op het vuur

“Sorry, we don’t have a microwave for the baby’s food.” Ik wijs naar het vuur en zeg: “But we have a fire, right?” En ja hoor, ik mag Finne’s eten zelf in een stalen kommetje opwarmen op het vuur. Er komt toch een soort van oermens in mij los als ik in zo’n natuurlijke omgeving ben. Wat heb je nu nog nodig?! Terwijl de zon ondergaat en Raf met zijn verzameling oesterschelpen speelt, kunnen wij voor de eerste gang naar het buffet: haring, zure augurken en olijven.

Vis in plaats van vlees

De Sauvignon Blanc van de – die middag bezochte – wijnboerderij Kookfontein smaakt geweldig in deze ambiance. Zeker bij de vele soorten vis die vervolgens rijkelijk worden uitgestald. Als je geen vlees eet, zoals ik sinds een paar maanden, dan leer je vis wel waarderen. Zeker deze overheerlijke gerookte snoek en angelfish. De stews met vlees sla ik over, ook al ruikt het fantastisch. “Mama, zullen we weer vlees eten en het dan niet meer zielig vinden voor de dieren?” vraagt Raf, terwijl hij een stuk kip in zijn mond steekt. Dat mijn beweegredenen vooral voortkomen uit de voedselproblematiek bespaar ik hem nog maar even.

Muisbosskerm

Relaxt uiteten met kids

Om half acht valt Finne in de draagzak in slaap en tot onze grote verbazing vraagt Raf om acht uur of hij naar bed mag. Hij hangt met een hand onder zijn hoofd tegen de tafel aan. Er komen nog drie rondes op het buffet, maar let’s go, het was al pure winst dat we zo relaxt uiteten konden met de jongens. Vanuit de auto schuiven we de kids zo in bed en wij ploffen voldaan op de bank. Wat een onverwacht toffe avond was dit!

Binnenkort lees je op NextDestination.nl ook vijf tips over wat je allemaal kunt doen in Lamberts Bay.

 

Bron: wij (Gijs en Rian) reizen met onze twee jongens Raf (4) en Finne (1) drie maanden door zuidelijk Afrika: momenteel zitten we in de Westkaap in Zuid-Afrika. Meer weten over deze regio? Check www.capewestcoast.org and www.goto.capetown en volg #weskus #discoverctwc.

Later volgen andere landen zoals Zimbabwe, Zambia, het noord-oostelijke deel van Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland. Je vindt ons op Instagram en Facebook onder 4flipflops.

Tags: