Handige spullenReistips

Het autobedje van JANE: multifunctionele Tarzan

autobedje van Jane

Tijdens onze camperreis door Marokko in december 2016 testten we het autobedje ‘JANE Matrix Light 2’ van reiswieg.nl. Een handige combinatie voor liggen en zitten in de auto en met onderstel ook te gebruiken als wandelwagen.

Finne is acht maanden oud als we naar Marokko gaan. Maar we hebben geen idee hoe hij het vele rijden in de camper gaat vinden. Omdat hij al zo goed kan zitten, hebben we het autobedje in het begin vooral in de zitstand. Die laat zich installeren als een maxicosi (dus achterstevoren), waardoor hij gezellig naast zijn grote broer op één van de achterbanken zit. Toch merken we gaandeweg de reis dat hij snel moe wordt, dus vanaf dag drie installeren we het autobedje steevast in de liggende positie op het andere bankje waar het twee zitplaatsen in beslag neemt. Finne kan zo relaxt op z’n rug liggen en vastgeklikt worden in het gordeltje. Boven zijn hoofd een speeltje, waarmee hij uren zoet is en hij slaapt veel. Uitgerust komt hij aan op een nieuwe plek, waardoor hij ook nog even zichzelf kan vermaken als wij ons installeren in de camper.

We hebben een draagzak mee voor wandelingen in bergachtig gebied, maar als we even naar een dorpje of winkel gaan, is het makkelijker om de JANE als wandelwagen mee te nemen. We hebben een passend onderstel bij ons, waarop je het autobedje snel vastklikt. Ook nu hebben we keuze uit de lig- of de zitstand. In de zitstand kunnen we nog net een peuter onderop frommelen, vindt ‘ie hartstikke leuk, haha. En verder moeten we even door krijgen dat bij het losklikken van de bak de JANE altijd eerst in de liggende positie moet worden gebracht. Hadden we de gebruiksaanwijzing maar gelezen.

Omdat we geen aparte kinderstoel mee hebben, gebruiken we het autobedje in de zitstand als stoel aan tafel. Finne zit ook nu vast in het gordeltje, waardoor hij rustig kan eten. Ook ideaal voor ons… Voor ’s nachts hebben we met de JANE een extra bedje bij ons, want het meegebrachte matrasje maakt van het autobedje een gewoon bedje, waarbij hij door het matrasje geen last heeft van het gordeltje. In de camper slaapt Finne op het gewone bed, maar als we later ook op hotelkamers slapen en er geen campingbedje is, slaapt hij prinsheerlijk in de JANE.

Al met al zijn we dik tevreden met deze multifunctionele topper! Sterker nog, als we bij de geboorte van onze eerste hadden geweten van het bestaan van zo’n handige autobedje/autostoel/wandelwagencombinatie, dan zouden we er zelf één hebben gekocht voor het dagelijks gebruik. Ik zou de JANE aan alle ouders die regelmatig met de auto reizen aanraden. Want een uitgeslapen baby is a joy for everyone, kan ik je vertellen…

Informatie over de JANE matrix Light 2

  • In het autobedje van JANE kunnen baby’s liggen tot 75 cm en zitten tot 13 kilo.
  • De JANE is de enige autostoel die echt helemaal plat kan.
  • In een test van de ADAC (Duitse zustervereniging ANWB) voor beste autostoeltjes/autobedjes kwam de JANE als meest veilig uit de bus.
  • De JANE kun je huren of kopen via reiswieg.nl. Er zijn diverse afhaalpunten in Nederland en België.

 

Gijs en Rian reizen met hun twee kinderen Raf (bijna 4) en Finne (bijna 1) regelmatig naar prachtige bestemmingen. Hun reisverhalen en –ervaringen verschijnen in landelijke kranten en magazines en zijn online te lezen op deze website en op www.nextdestination.nl.

Tags: